RIJNLANDSE SKIVERENIGING

Postadres:

Vaartkade NZ 40

3461 CJ  Linschoten

Overige contactgegevens

REIZEN

Goed georganiseerde, gezellige groepsreizen met veel vrijheid en variatie
voor alleengaanden, vrienden, duo’s en gezinnen met kinderenVERENIGING

Lid worden

Historie

Sneeuwfit

Overige activiteiten

Sportieve
partners:

De deelnemers aan deze reis:

Elly, Ron, Jaap, Willy, Wil, Maria, Willem, Bert, Jeanette, Lia, Femmy, Mily, Ron, Kees, Tanja, Sannie, Wil, Sjaak, Angela, Marijke, Ellen, Rob, Ingrid, Lilianne, Joke, Ron, Conny, Wim, Inge en Jos

en de reisbegeleiders Jaap en Willem.

 RSV Reisverslag Andorra 2017


Zaterdag 4 februari 2017

Op zaterdagmorgen tussen 7.30 en 8.00 uur was het voor de Andorra reizigers verzamelen op de luchthaven Schiphol. De deelnemers uit Zeeland, Femmy en Joke hadden er al een hele reis opzitten. Alle deelnemers waren ruim op tijd. Het inchecken verliep voorspoedig. Daarna met z'n allen op de groepsfoto. De jubileumkoekjes die lieten zich goed smaken. (met dank aan Alie)  Op naar de visitatie. Schoenen uit, riem los, zakken leeg en dan betast worden door een wildvreemde.!! Het wordt steeds strenger. Sommige moesten tubes spierzalf en bodylotion inleveren. Na deze formaliteiten aan de koffie of winkelen. Het vliegtuig vertrok om 10.05 uur. Onderweg maar zeker ook aan het eind flinke turbulentie. We kwamen goed door elkaar gehusseld aan. De bus was snel ter plaatse. Er was een bord met de naam van Rijnlandse Skivereniging aardig gespeld. (zie foto) De busreis liep voorspoedig met mooie uitzichten en een pauze voor de lunch. Rond 5 uur stonden voor het hotel. Snel de koffers uitgeladen en op naar de skiverhuur waar we konden kiezen uit brons, zilver en goud en zelfs platina. Daarna genoten van het heerlijke buffet. Voor het slapen gaan werd er nog driftig gekaart. Er zijn veel kaartliefhebbers van zowel klaverjassen als bridge.


Jaap en Willem (reisbegeleiders)


Zondag 5 februari 2017

Na een goede nachtrust volgde een uitgebreid ontbijtbuffet. Buiten was het erg grijs en lichte sneeuwval. Om 9.30 was het verzamelen bij de skilift. Daar zouden ook de eerste groepjes geformeerd worden. Uiteindelijk zijn er drie groepen samengesteld van ongeveer gelijke grote en niveau. (10 a 11 per groep) Groep Jaap Groep Willem en groep Kees. Het zicht was erg slecht en er stond ook een harde wind. Aan sneeuw geen gebrek. Toch is er die eerste dag fijn geskied. Wel was iedereen door de weersomstandigheden wat eerder thuis en werd er genoten van een gezellige après-ski in het hotel. Na het diner werd er weer fanatiek gekaart.

Jaap en Willem


Maandag 6 februari 2017

Hele slechte weersvoorspellingen en ja: veel sneeuw en storm. De liften naar de top zijn allemaal dicht, maar er is genoeg te skiën tussen de bomen naar El Tarter. Tot ieders verbazing konden we aan de koffie buiten op het terras in de zon nadat we de stoelen van de sneeuw ontdaan hadden. Soms heeft men geluk. Er ging een stoeltjes lift open op het moment dat we aankwamen skiën. Boven op de top leek het wel Siberië, maar de afdaling waar iedereen zijn eigen spoor kon maken in de ongerepte sneeuw was echt onvergetelijk. Ondanks de storm een geweldige ski dag die weer afsloten werd met een heerlijk diner en veel kaart-spelletjes.


Dinsdag 7 februari 2017

Wederom slechte weersvoorspellingen en inmiddels regent het. We gaan toch bijna allemaal op pad en al heel snel wordt het droog en doet de zon haar best om door te breken. Een aantal personen heeft gekozen voor een  sledetocht met honden. Ze waren heel enthousiast. Er zijn vier verschillende groepen die allemaal een heerlijke dag geskied hebben op 1 pechvogel na. Die moest na een ongelukkige val met de banaan naar beneden. Een gebroken kuitbeen maakt helaas een eind aan haar vakantie. Na het diner wordt er gekeken naar de film: 20 jaar Wagrain. Wat een mooie herinneringen! Daarna werd er weer heel druk gekaart.


Lapland in Andorra

Na twee dagen skiën werden we nieuwsgierig naar de sleetjes en de honden die je vanuit de lift en vanaf de piste kon zien. We werden welkom geheten door oma Husky met de puppy's. In de Yurt ( Mongoolse tent) verwisselden wij de skischoenen voor boots. En dan.......op de sleetjes. Spannend!! Wel een erg dun randje waar je op moet gaan staan. Omhoog steppen en omlaag remmen. Een ervaren Rus voor ons ging al snel op zijn kant. En wie volgde? Ja, ja Willem. De Husky honden wilden maar al te graag aan het werk om ons vooruit te trekken. Een mooie ervaring .....… en nu nog wachten op het Noorderlicht in Andorra!


Angela and friends


Woensdag 8 februari 2017

Allereerst  over de  gewonde van gisteren: Elly is lelijk ten val gekomen. Zij schoot in een kuil en sloeg over de kop. Haar voet voelde pijnlijk aan. Skiën ging echt niet meer. Lilianne is de hulpdienst gaan waarschuwen. De rest van de groep is naar het restaurant gegaan. Na ongeveer een half uur kwam de banaan en is Elly afgevoerd naar de dokterspost. Daar werd een gebroken kuitbeen geconstateerd. Gips erom en met de taxi naar het hotel. Bij de apotheek krukken en medicijnen gehaald. Inmiddels de verzekering ingeschakeld voor repatriëring. Elly is door de dames Jeanette en Wil geholpen waar nodig was. Om half twaalf bericht dat zij om plusminus 13.00 uur zou worden opgehaald door een taxi om te worden vervoerd naar de luchthaven Barcelona. De vlucht is om 18.00 uur. Voor Elly zat de vakantie erop.

Vanmorgen weer heel slecht zicht en veel wind en  sneeuw. Een aantal skiërs ging op pad met Chantal van het hotel. Rond het middag uur zijn er een aantal teruggegaan naar het hotel om daar op de bus te stappen naar Andorra Stad. Hopelijk zijn de weersomstandigheden morgen beter.


Willem


Vrijdag 9 februari 2017

Het beloofde een prachtige dag te worden, en dat is het ook geworden. Zoals gewoonlijk half tien boven bij de lift en eenmaal op de piste vormde zich als vanzelf een groep waarvan de meesten deze week nog niet met elkaar geskied hadden. Onder leiding van de ritmeesters Ellen en Kees werd direct de gang erin gezet met als motto: die Gelande bedingt. Overal waar de minste mensen voor de lift stonden gingen wij heen. Zonnetje erbij, prachtige sneeuw, twee koninginnen uit het Gooi in ons gezelschap, wat wil je nog meer. Bij de lunch werd een ieder verzocht een van zijn domste streken die hij of zij in zijn leven was overkomen te vertellen. Hilarische momenten, dat spreekt vanzelf. Na de lunch nog een tijdje skiën en in die tussentijd borrelde er bij een ieder nog meer domme streken op. Dus bij de afsluitende borrel in de bar van het Sporthotel onder aan de piste werd steeds meer gelachen. De stemming was zo goed dat met het gezamenlijk zingen van een aantal Nederlandse evergreens deze skidag werd afgesloten. Het was werkelijk een bijzondere groep, zo een groep waarvan je blij bent deel van uit te maken en blij bent dat je met de Rijnlandse Skivereniging op reis bent.


Inge