RIJNLANDSE SKIVERENIGING

Postadres:

Vaartkade NZ 40

3461 CJ  Linschoten

Overige contactgegevens

REIZEN

Goed georganiseerde, gezellige groepsreizen met veel vrijheid en variatie
voor alleengaanden, vrienden, duo’s en gezinnen met kinderenVERENIGING

Lid worden

Historie

Sneeuwfit

Overige activiteiten
Sportieve
partners:
RIJNLANDSE SKIVERENIGING

Postadres:

Vaartkade NZ 40

3461 CJ  Linschoten

Overige contactgegevens

REIZEN

Goed georganiseerde, gezellige groepsreizen met veel vrijheid en variatie
voor alleengaanden, vrienden, duo’s en gezinnen met kinderenVERENIGING

Lid worden

Historie

Sneeuwfit

Overige activiteiten

Sportieve
partners:

De deelnemers aan deze reis:

Erik, Mirjam, Erik, Dirk, Hans, Ria, Ineke. Carla, Sjoerd, Hakija, Jan, Bouwe, Brigtitte, Annelies, Henriëtte, Hans, Tineke, Jack, Angela, Dorien, Sonja, Dirk, Jan, Lianne, John, Dick, Han, Froukje, Jan, Anneke en Anita

en de reisbegeleiders Gerhard en Bram.

 RSV Reisverslag Mini-skireis Finkenberg 2017


Mini Skireis Finkenberg 2017, 10 januari t/m 15 januari 2017

Dinsdagavond 10 januari 2017

Alle deelnemers staan al vroeg te popelen om de reis naar Finkenberg aan te vangen. Zelfs de 3 stoere mannen uit Friesland of is het toch Groningen, Bouwe, Sjoerd en Jan zijn ruim op tijd. Om 19.55 uur start Fred de motor en rijden we weg richting N11.

Een goede en vlotte reis met koffie en jubileumkoekjes van Alie Ronkes. De film “Good Year” wordt met een drankje (waaronder de beerenburger en/of kruidenbitter), stukje kaas en worst bekeken. Na de pit stop rond 23.30 uur proberen we te gaan slapen. In Zuid Duitsland zien we de eerste sneeuw.


Woensdag 11 januari 2017

Om 8.30 uur staan we voor het hotel Eberl.

Lekker ontbijten, terwijl Bram en Gerhard de skipassen ophalen. De meeste deelnemers staan rond 11.00 uur op de latten. Wat blijft skiën mooi met mooie sneeuw en een lekker zonnetje.

Ergens boven Mayrhofen ontmoeten we Rob en Sylvester. Zij houden van winterkamperen en skiën/snowboarden. De wereld blijft klein.

Eind van de middag verzamelt een groot deel van de groep zich bij de Lanterndl pub voor een paar afzakkertjes. De laatste binnenkomers zijn 3 vrouwen (die hebben eerder 3 mannen eraf geskied). De nieuwelingen in Finkenberg worden op weg naar het hotel ingewijd in het skiën over het weidepad met “tiefschnee”.

Hierna snel de kamer inruimen, onder de douche of naar de sauna/zwembad, aan tafel waarna de meesten snel hun bed op zoeken.


Donderdag 12 januari 2017 is Tuxerday

De weersvoorspelling is zonnig dus zit bijna de hele ploeg op de Hintertuxer gletscher. In 3 gletscherbussen (lees: cabineliften met de naam Gletscherbus) naar de Gefrorene Wand. We worden op 3.200 meter verwend met stuifsneeuw en een pak wind. Schitterende sneeuwrijke pistes en met als klapper de nieuwe dalafdaling naar Hintertux. Her en der wordt er gegeten en kruisen de ploegjes elkaar. Nogmaals naar boven. De groep Bram en Gerhard stappen om 16.00 uur weer in de bus naar Finkenberg. In de lounge van het hotel treffen we elkaar weer en nemen een paar afzakkertje met meegebrachte (chocolade) nootjes.

Hadden gisteren 3 dames nog 3 heren afgeschut. Vandaag waren deze dames met 5 heren op pad. Eentje haakte om 15.00 u af, maar enkele (andere) heren wilden kostte wat kost vooral niet afhaken … Dat is ze gelukt. Om 16.30 u kwamen ze aan bij de busparkeerplaats en pikten Jan weer op. De heren hadden het weten te redden!!! Alleen moesten de volgende 2 skidagen 2 dames alleen op pad … ze gingen te snel!!!


Vrijdag 13 januari 2017

Het weer is omgeslagen. Uit de lucht vallen flinke sneeuwvlokken. Toch gaan we naar boven. De ploeg “Annelies” is zoals elke dag het eerste weg en vaak ook als laatste terug (al dan niet uit de kroeg). Door het mindere zicht wordt er geskied in het gebied Vorderlanersbach, Finkenberg en Mayrhofen. We laten de 150er Tux maar rustig hangen. Helaas is Anita erg onfortuinlijk en zij ziet zich genoodzaakt het skiën voor gezien te houden na de eerste afdaling.  Ze krijgt gezelschap van een paar dames bij een lange koffiestop die haast vanzelf overgaat in de lunch.

De vele sneeuwval met het slechte zicht geeft weer een heel ander wintersportgevoel (letterlijk, omdat je vooral diep door je knieën moet om de oneffenheden op de piste op te vangen …!!!). Dat weerhoudt 2 dames er echter niet van om de Harakiri piste (de steilste van Oostenrijk met een hellingspercentage van 78%) te nemen en daar lekker van af te gaan.

Dit type weer heeft het voordeel dat onze magen goed gevuld blijven met gevolg veel pl….stops. Het biedt ook sommigen de gelegenheid het dorp te voet te verkennen, anderen gaan naar het zwembad en de sauna in het hotel.

De Bach forelle is overheerlijk. Dit geldt ook voor de chocolade mousse. Ondanks de inspannende dag blijft het tot in de late uurtjes druk aan de bar.


Zaterdag 14 januari 2017

Als we uit het raam kijken zien we opnieuw sneeuw met beperkt zicht. De koffers worden gepakt en zo strategisch mogelijk bij de welness neer gezet. Om 9.30 uur laten we ons met het dorpsbusje bij de bergbahn afzetten. Af en toe openbaart zich een wazig zonnetje met het gevolg dat de ploeg “Hans” zich waagt aan de 150er Tux naar Vorderlanersbach. Als we boven zijn, zijn we weer in de nevelen gehuld. Enig gemopper wordt door de mist gesmoord. Afdalen en bij elkaar blijven. Als we om 16.30 uur bij de bushalte van Vorderlanersbach is het wachten op de Red line. Een geanimeerd gesprek met een licht aangeschoten Oostenrijker verlicht het wachten.

De douche- en omkleedsessie verloopt vredig. Ieder neemt de tijd er voor zodat ook na het diner nog gedoucht wordt.

De bus pikt ons uiteindelijk om 22.00 uur op. Snel inladen en de bus in. Na koffie/thee/wijn/pit stop “lekker” slapen. Op zondag zijn we om 10.45 uur weer in Leiderdorp.