RIJNLANDSE SKIVERENIGING

Postadres:

Vaartkade NZ 40

3461 CJ  Linschoten

Overige contactgegevens

REIZEN

Goed georganiseerde, gezellige groepsreizen met veel vrijheid en variatie
voor alleengaanden, vrienden, duo’s en gezinnen met kinderenVERENIGING

Lid worden

Historie

Sneeuwfit

Overige activiteiten

Sportieve partners:


 RSV Reisverslag Canazei Voorjaar 2018

Vrijdag en zaterdag 23 en 24 februari 2018

Een goede reis gehad en lekker skiën de eerste dag.


Zondag 25 februari 2018

Een groep bezoekt voor het eerst aan de voet van de lift naar de Marmolada de kloof ‘Serrai Sottaguda’: vol met bevroren watervallen; enorm indrukwekkend.

Hieronder het verslag van Hans-Jaap:

Drie jaar niet meer geskied, de laatste 20 skivakanties naar eenzelfde Oostenrijks skidorpje gegaan, nog nooit in Italië een wintersportvakantie genoten, nog nooit met een groepsreis meegegaan, laat staan een nacht in een voortrazende bus doorgebracht. Met de Rijnlandse skivereniging naar Canazei in de Italiaanse Dolomieten mag dan toch zeker gezien worden als heftig uit mijn comfortzone stappen.

Na de eerste echte skidag kon ik al concluderen dat de keuze om mee te gaan helemaal terecht was. Met een groep van 18 man/vrouw hebben we in een straf tempo een geweldige tocht gemaakt. Het was even wennen voor mij dat in dit gezelschap de eerste stop na een skilift pas de volgende skilift was. Onderweg stoppen blijkt kennelijk iets voor watjes te zijn. Lang heb ik kunnen volhouden dat ik geen watje ben maar mijn benen bleken het daar niet mee eens te zijn. De laatste twee uur tegen de verzuring gevochten, een niet te winnen strijd. De skitocht begon ook al weinig ideaal. Het miste, en niet zo’n beetje ook. De eerste serieuze afdaling toch zeker zo’n acht keer gevallen. Verschil tussen mist en sneeuw leek er niet te zijn. Ook het verschil tussen vooruit skiën, stilstaan en zelfs achteruit skiën was niet altijd duidelijk. Gelukkig was er geen weg terug voor mij. Aan het eind van de ochtend kwamen we in een kloof terecht, waar in de zomer de Giro d’Italia nog door heengereden zou zijn. Nog nooit tijdens een skivakantie zoiets prachtigs gezien. Gigantische grillige rotswanden aan weerszijden van het pad met vele watervallen die bevroren waren. de natuur op z’n mooist!! De ijswanden werden zeer mindful beklommen door mensen met spijkerschoenen en ijshaken, beveiligd door touwen die ogenschijnlijk minimaal in het ijs gezekerd waren. Spotten met de dood zo leek het. Aan het eind van de kloof met een taxi naar de eerste de beste skilift gereden waar wij onze tocht voort konden zetten. De mist beperkte zich alleen tot de hogere toppen, we hebben er nauwelijks last meer van gehad. Rond een uur of vijf, ski’s en skischoenen veilig in de locker naast de skilift, met gummibenen naar het hotel terug gewaggeld. De te verwachten spierpijn de volgende dag bleef uit, de herinneringen aan de kloof blijken onuitwisbaar.

 


De deelnemers aan deze reis:

Jan, Anja, Evelyn, Rob, Lony, Matty, Hans-Jaap, Dirk, Han, Sjirk, Gwendolyn, Nico, Sjaac, Theo, Henk, Lisanne, Onno, Maria, Hans, Hugo, Nicolaas, Hetty, Harry, Sander, Frans, Marjet, Jan, Ed, Gerda en Froukje

en de reisbegeleiders Nineke en Victor.

Maandag 26 februari 2018

Een groepje laat enkele nieuwe deelnemers kennis maken met de wereldberoemde lange afdaling “La Longía” (10,5 km) en de apfelstrudel bij Anna.


Dinsdag 27 februari 2018

Vandaag hangen er slingers in de ontbijtzaal voor onze jarige reisbegeleider. Moet één iemand helaas de fysiotherapeut bezoeken en kan niet gaan skiën. Vreemd genoeg levert dat ook weer nieuwe beelden op: een hele fraaie bevroren waterval in het dorp Canazei.


Op pelgrimstocht naar het Witte Kerkje


De hele week horen wij al over de verschillende dagtochten die er vanaf Canazei gemaakt kunnen worden. Een van deze dagtochten gaat naar het Witte Kerkje. Op onze pelgrimstocht naar het Witte Kerkje vertrokken wij met zijn negenen om half negen bij het hotel. Iedereen had zich goed ingepakt, en bij de meesten was geen stukje huid onbedekt. Het was een mooi gezelschap met veel jeugd (Nicolaas, Hugo, Sander en Froukje). Onder leiding van Victor en Nineke navigeerden we richting ons doel. In de vroege ochtend was de tocht naar het kerkje zeer koud, met een luchttemperatuur van -18 graden celsius, wind en een waterig zonnetje. Maar ja, geen pelgrimstocht zonder beproevingen. De pelgrims werden dan ook danig op de proef gesteld in een stoeltjeslift over een open vlakte met wind. Allen waren na deze lift steenkoud en het voorstel om even koffie te gaan drinken werd dan ook met gejuich ontvangen. Na dit kopje koffie, thee of warme chocolade was iedereen heerlijk warm en werd de tocht vervolgd. Het weer leek ineens een stuk aangenamer. Toch waren er voor de groep en sommige groepsleden nog meer beproevingen. Zoals een val op hoge snelheid en het kwijtraken van een groepslid.

Na vele liften en afdalingen werd het Witte Kerkje bereikt. Dit kerkje ligt in een schittererend decor; een wit kerkje (zoals verwacht) in een besneeuwd landschap met op de achtergrond ruige rotsachtige bergen en een blauwe lucht. Het interieur van het kerkje was ook mooi met een altaar bekleed met bladgoud en vele schilderingen op de muren en plafonds. Voldaan over het bereiken van onze bestemming gingen wij weer op de terugweg naar Canazei, maar wel nog even de groene Sellaronde afmaken. Na een lekker lunch in een hotel onderaan de piste voltooiden wij onze terugreis. Via vrijwel lege pistes bereikten wij tegen 17.00 uur met de laatste lift de dalafdaling naar Canazei. In de laatste lift wist Nineke ons te vertellen dat het de 33e lift was van de dag, en dat het een nieuwe dagrecord was. Boven op de Belverdere bleek er nog een stoeltjeslift te draaien en al snel was het plan gesmeed om er 34 liften van te maken. Tegelijkertijd werd ook duidelijk dat onze jonkies Hugo en Nicolaas snode plannen hebben om dit record deze vakantie nog te verbreken.

Op de kaart bevindt het witte kerkje zich bij La Crusc s Croce / Heiligkreuz (rechts boven op de grote Sellaronda kaart).


Tot slot de tien geboden van onze reis:

1. Bezoek het kerkje een bekijk zeker het altaar en de schilderijen in de kerk

2. Kijk uit goed tussen het groen onder de liften en ontdek de herten

3. Zorg dat je het dagrecord van het aantal liften overtreft

4. Leg je helm niet in een wasbak op het toilet, ook al lijkt dit zo’n handige plek. En al helemaal niet als deze een automatische kraan heeft. En zeker geen twee keer!

5. Eet een pizza in hotel ???

6. Raak geen groepslid kwijt

7. Geniet van de reis net zoveel als, zo niet meer dan van het einddoel

8. Vergeet ook niet op de terugreis te genieten

9. Voorkom bevriezing van de huid en bedek je gezicht

10. Ski met een glimlach :)


Harry


Woensdag 28 februari 2018

Diverse groepen maken verschillende tochten. Één groepje bestaat uit 3 Ladies in Red, 3 Lange Mannen en 3 Jonge Jongens. Zij vermaken zich door naar de Marmolade te gaan en van het uitzicht te genieten. De late lunch in de Pizzahut levert een vervreemdende ervaring op: het pizzadeeg is op en er is niet voor iedereen een pizza … maar dat wordt heel sociaal opgelost: 2 mensen krijgen van de anderen ieder een puntje. Dat is wel zo lekker!

Een ander groepje bestaat toevallig ook uit 3 personen en doet de groene Sella ronde met her en der nog een extra utstapje.


Donderdag 1 maart 2018

Voor één persoon blijkt het gisteren ineens de laatste skidag deze week te zijn geweest (na een bezoekje aan de huisarts)…


Vrijdag 2 maart 2018

Sommige dingen wil je wel meer dan een keer doen in zo’n weekje: dus wederom daalt een groepje maar liefst 3 keer de Sasslong af en eet weer appeltaart bij Anna.


Zaterdag 3 maart 2018

De laatste skidag deze week eindigt voor jullie webmaster eerder dan gewenst … dankzij een harde smak een beetje dizzy.

De meesten genieten echter nog een volle dag op de pistes.