RIJNLANDSE SKIVERENIGING

Postadres:

Vaartkade NZ 40

3461 CJ  Linschoten

Overige contactgegevens

REIZEN

Goed georganiseerde, gezellige groepsreizen met veel vrijheid en variatie
voor alleengaanden, vrienden, duo’s en gezinnen met kinderenVERENIGING

Lid worden

Historie

Sneeuwfit

Overige activiteiten

Sportieve partners:


 RSV Reisverslag Les Arcs/ La Plagne 2018

De deelnemers aan deze reis:

Wil, Jan, Karen, Willem, Marijke, Sjaak, Angela, Jeffrey, Hans, Jaap, Ron, Ron, Conny, John, Caroline, Anneloes, Jeanette, Lony, Han, Sjirk, Sylvia, JanAdriaan, Hans, Hans, Ria, Albert, Frans, Hans Arnold en Bas.

en de reisbegeleiders Diana en Lex.

Vrijdag 17 maart 2018

We zijn kennelijk allemaal ruim op tijd aanwezig want de bus vertrekt 10 minuten voor tijd. Samen met mijn buurvrouw (Sylvia) proberen we met wat rugoefeningen de schade beperkt te houden. Veel slapen zit er voor ons niet in. Onze achterbuurman heeft daar duidelijk hoorbaar geen enkel probleem mee!


Zaterdag 18 maart 2018 (Lex, Ron, Karen, Wil, Diana, Anneloes)

We komen iets na 8 uur aan bij het hotel. Eerst ontbijten en wachten op de kamers. Om 13 uur is de skipas geactiveerd en de eerste piste was de busreis al waard! Fantastische sneeuw en medereizigers die liever naast de piste en tussen de bomen skiën dan op de piste. Een absoluut feestje.


Zondag 19 maart 2018 (Lex, Karen, Wil, Diana, Anneloes)

Ook deze dag wordt meer naast de piste dan op de piste doorgebracht. Dat gaat niet altijd goed dus hier en daar wordt een boom wel erg van dichtbij bekeken en soms gesnoeid. #Lex

We hebben ondertussen allemaal de Yuge app geïnstalleerd en ook al doen we exact hetzelfde, iedereen krijgt totaal verschillende resultaten. Hilariteit alom om de mensen die het maar niet voor mekaar krijgen om de eerste badge "Baby Steps" te verdienen en waarbij alleen de snelheid en de kilometers van de skiliften worden gemeten.

Schade: pijnlijke rib voor Lex. Dansen, filmen en skiën tegelijkertijd blijkt geen verstandige combi.


Anneloes

Maandag 20 maart 2018

We gaan met een grote groep richting La Plagne. De sfeer is uitstekend en het lukt ook om met de hele groep weer thuis te komen. Arnold, Hans en Jaap hadden gehoord van onze escapades en gaan aan het eind van de dag graag nog even mee op avontuur. Dat was meteen een pittige exercitie. Hier en daar wordt wederom een boom getoucheerd maar er zijn geen beelden van dus het is in principe niet gebeurt! Arnold krijgt nu echt de smaak te pakken en begint pirouetjes te draaien op de piste. Om 17:30 hebben we ingegrepen en zijn we naar het hotel gegleden. Het belangrijkste nieuws van de dag: Wil heeft eindelijk zijn "Baby Steps" badge. Fun fact: Arnold heeft pas na zijn 50e leren snowboarden!

Schade: pijnlijke schouder en hoofdpijn voor Karen. Nieuwe regel: niet meer neerstorten op een pad. En zeker niet je hoofd de eerste klap laten opvangen.


Dinsdag 21 maart 2018

Wil en Diana nemen me op sleeptouw en we gaan richting Aiguille Rouge. Op een gegeven moment stijgen we boven de wolken uit en kunnen we in de zon een prachtig spoor trekken in de tiefschnee. De wachtrij bij de gondel naar de top is te lang dus die stellen we uit tot de lunchtijd. Er zijn genoeg andere prachtige routes af te leggen. Rond lunchtijd gaan we naar de top om de 7 km lange route naar beneden afleggen (hoogteverschil 2 km). Tip van de dag: maak gebruik van het toilet voordat je de gondel instapt!

Ik heb een bijzonder goede ski ochtend. Alles lukt totdat het niet meer lukt. Ik ga goed onderuit en mijn rechter knie krijgt een harde klap. Dat mocht de pret niet drukken maar de zwarte buchelpistes worden wel in iets kalmer tempo bedwongen. Een ongewenste ontmoeting met een klein boompje blijft ook deze dag niet uit #metoo

Wil krijgt 2 persoonlijke badges. 1 voor het beste plan en 1 voor het beste stukje tiefschnee vinden.

Ook Marijke heeft een klapper gemaakt en haar helm is gescheurd. Kan zo maar een lichte hersenschudding zijn. Gelukkig is ze er met de borrel en het diner gewoon bij.

Schade: een mogelijk lichte hersenschudding voor Marijke. Mijn rechterknie wil niet meer recht, niet te veel buigen en niet meer draaien. Hopelijk verrichten ijs en zalfjes vannacht  wonderen voor mijn knie.


Woensdag 22 maart 2018

Huisarts, foto's, pillen, kniebrace, zon, terrasje, boekje. Stomme dag. De rest heeft lekker geskied. Op naar de pubquiz!


Anneloes
Donderdag 22 maart 2018, een mooie zonnige dag op de gletsjer in La Plagne.

Half 10 was de afspraak en alle 9 leden van de skivereniging stonden klaar. Naast Angela en Sjaak, Willem en Marijke en John en Caroline ook Conny en Ron en Anneloes die vanwege haar knieblessure "rustig" aan ging doen.

Direct naar de gondel om de oversteek van Les Arcs naar La Plagne te maken.

De rij voor de gondel stond echter zo vol dat omgekeerd werd om tot de koffie eerst wat afdalingen in ons eigen gebied te doen.

Ron leidde ons naar een koffie tent in een uithoek waar we heerlijke koffie kregen en lekker in de zon op de loungebanken konden rusten.

Hierna splitste de groep zich. Ron, Conny en Anneloes bleven in Les Arcs. De rest had het doel nog steeds in oog en begon opnieuw de oversteek voor te bereiden.

Bij de gondel dit keer geen grote rij. Direct over en zo snel mogelijk via een aantal liften naar de Roche de Mio. Daar aangekomen eerst een snelle lunch in ‘t zonnetje. Daarna de oversteek naar de Glacier de Bellecôte. In bijzondere liftjes, drie naast elkaar aan elke kant met zeer weinig plek om te bewegen, direct helemaal naar de gletsjer. Onderweg de moeilijkheidsgraad van de rode afdaling geïnspecteerd en besloten dat we de uitdaging aan zouden gaan. Nog een stoeltjeslift omhoog en na een paar mooie foto's op de rand de afdaling gestart. De start viel niet mee, een korte maar wel steile afdaling aan het begin met daarna een paar hoge paden waar Marijke, Angela, Willem en Caroline roetsjend vanaf gingen. Dat was niet best voor de knieën van Marijke helaas! Ook voor John en Sjaak viel het niet mee, Sjaak werd op ‘t pad door een achteruit skiënde skiër omver geskied.

De rest van de route was prachtig. Heel mooi wijds uitzicht, volop zon en prima sneeuwcondities. Echt een heerlijke tocht.

Helaas was het te laat om de blauwe afdaling aan het begin van de gletsjer nog te doen, de terugtocht werd weer aangevangen. Terug in de bijzondere cabineliftjes, en via de discotunnel direct door naar de Arpette, en via de mooie afdaling de "Mont Blanc" terug naar Les Arcs.

Een route om aan te raden!


De bejaardensoos Leimuiden