RIJNLANDSE SKIVERENIGING

Postadres:

Vaartkade NZ 40

3461 CJ  Linschoten

Overige contactgegevens

REIZEN

Goed georganiseerde, gezellige groepsreizen met veel vrijheid en variatie
voor alleengaanden, vrienden, duo’s en gezinnen met kinderenVERENIGING

Lid worden

Historie

Sneeuwfit

Overige activiteiten

Sportieve partners:


 RSV Reisverslag Wagrain 2018

Vrijdag en zaterdag 2 en 3 maart 2018

De skivakantie in Wagrain begon natuurlijk al in de bus die in Leiderdorp vertrok. Door een klein mankement aan de verwarming was het voorin de bus wel uit te houden, maar verder naar achteren werd het erg warm. Zo ongeveer bij Leidschendam zat het achterste gedeelte van de bus in zijn hemdje, om de bijna tropische temperatuur te kunnen verdragen. Zoals één van de mannen achterin zei: ik voel nu wat een vrouw in de overgang voelt, dan weer koud, dan weer warm. En met de stemmingswisselingen erbij. De chauffeur van de bus gaf wel aan dat het snel verholpen zou worden, maar dan pas in Wagrain. De reis vorderde, maar er was toch wel wat oponthoud wegens files. We namen daarom ontbijt in een groot wegrestaurant, waar diverse zaken waren gevestigd. Om elf uur in de ochtend kwamen we bij hotel Schattauer aan.

Het voordeel van het wat later aankomen was, dat er diverse skiërs direct naar hun kamer konden, zich daar konden verfrissen en aankleden voor de eerste verkenningstochten. Die eerste tocht ging voor de meesten vanuit het dorp naar de bekende Grafenberg (1702 m). Aan de achterkant van de Grafenberg liggen wat leuke oefenpistes, die voor degenen die deze winter niet eerder geskied hadden een ontdekking van hun skispieren betekenden en voor de anderen een losmaking van diezelfde spieren. Het was ongelooflijk mooi weer, niet te warm, niet te koud, mooie en diepe sneeuw, en geen wind.

Een middagje skiën van ongeveer vier uur was toch wel weer voldoende voor de eerste dag. Daarna een borrel en iedereen zakte in door een gedeeltelijk geslapen nacht in de bus, of gewoon door de bewegingen op flinke hoogte. Om half acht kwam het voor velen bekende vijfgangenmenu van het hotel. En om tien uur ongeveer ging voor velen het licht letterlijk en figuurlijk uit. Mooie dromen over alles wat komen zou, volgden…..


 


De deelnemers aan deze reis:

Mirjam, Hans, Ivo, John, Daan, Annelies, Freek, Gemma, Marijke, Piet, Frederique, Bram, Ted, Arie, Paul, Nel, Ingrid, Lilianne, Patricia, Adri, Bert, Thelma, Sjaak, Gerard, Frans, Eduard, Tiny, Wim, Adri, Elly, Joke, Rob, Saskia, Margreet, Erik, Marry , André, Henk en Chiel

en de reisbegeleiders Willem en Tony.

Ski-loze dag 5 maart 2018

Na een nacht, waarin ik toch weer last kreeg van mijn rug besloot ik vandaag niet met de groep mee te gaan skiën. Jammer want vandaag stond een dag naar de “Drei Schaukeln” op het programma. Ik had graag ontdekt welke drie Schaukeln ons werden voorgeschoteld……en het beloofde weer een zonnige dag te worden. Dus wel een beetje de pest erin. Maar het leven is te kort om daar lang bij stil te staan!

Nadat ik de bus met alle skiërs had uitgezwaaid, ging ik direct op pad. Rugzak om, telefoon voorzien van de Relive-app mee. Eerst maar eens naar de Flying Mozart Bahn lopen, wel behoorlijk omhoog. Maar dat ging goed….”bewegen kan nooit kwaad”  zei de therapeut! Koffie is er nog niet te krijgen zo vroeg, dus terug naar beneden via een wandelpad en het eerste beste terras opgezocht voor een bakkie. Daar sloot Piet aan en bood mij zijn skipas aan. Hij ging toch niet naar boven dus mocht ik hem gebruiken. Inmiddels ook met Willem contact gehad en een vage lunch-afspraak gemaakt. Willem is gister aangeskied en was geblesseerd: zijn schouder uit de kom. Dus hij was ook wel in voor een verzetje. Maar Willem reageerde niet op mijn app, dus ik trok mijn eigen plan. Met de kaart van Piet omhoog met de Grafenbergbahn. Ben ik boven, kom ik erachter dat ik de rechter gondel had moeten nemen om met de nieuwe G-link over het dal naar de andere kant te komen. Nou ja, geen punt….. Met de kaart van Piet kan ik lekker heen en weer, omhoog en omlaag. Ondertussen belt Willem met de vraag waar ik ben, want hij heeft hulp nodig met het aanleggen van de bandages voor zijn schouder! Geen punt Willem, ik zit toch op de verkeerde berg, dus we spreken beneden af.

We proberen samen met de handleiding van de banden (het zijn twee banden maar hoe passen die dan in elkaar???) deze om het lijf van Willem te draperen. Het lukt, maar het zit niet helemaal zoals het hoort. Kniesoor die daar op let…. We gaan toch ook maar gelijk samen lunchen in het dorp, heel gezellig! Willem gaat weer rusten en ik ga opnieuw  met de Grafenbergbahn omhoog, nu wel met de goeie, en wil oversteken met de G-link naar de Flying Mozart. Ik loop het poortje door, gaat keurig voor mij open nog steeds met de kaart van Piet. Maar dan…...komt de lift-chauffeur vragen of hij het kaartje even mag zien.. “Is dit uw kaart” vraagt-ie? Ik voel nattigheid en besluit direct de onschuldige pose aan te nemen…. “Nee” zeg ik, “die is van mijn man”. Die voelde zich niet lekker vanochtend…. Nou lang verhaal kort, ik kwam met veel entschuldigungen ermee weg. Ik hoefde alleen maar mijn gemaakte ritten af te rekenen. Pfffff, geen boete van € 50, geen dagkaart van € 51,50 en de pas mocht ik houden. Dan kon mijn man morgen weer gewoon skiën met de pas…..dat liep dus met een sisser af! Bij de Flying Mozart tussenstation eerst de emoties de baas worden en een kop thee drinken; daarna terug met de gondel, die ik dus zelf betaald had. Ik zit nu op mijn mede-reisgenoten te wachten en vooral op hun sterke verhalen. Die verhalen hoor ik natuurlijk aan en zijn niet te controleren,  als je er niet bij was. Maar ik gun het ze allemaal van harte!

Ted

6 maart 2018

We deden de gordijnen open en de weersvoorspelling was ditmaal correct........sneeuw! Na 3 dagen met een strak blauwe hemel en stralende zon was dit toch even slikken...… Na wederom een voortreffelijk ontbijt, vertrok klokslag 9 uur de bus met een groep naar Kleinarl. Door het tegenvallende weer waren de achterblijvers een beetje afwachtend, wel of niet de Grafenberg op, hoe zou het zicht zijn en wat als we regen krijgen....… Een hoop vragen waar niemand het antwoord op had. Daan bleef vandaag lekker in en rondom het hotel, kopje koffie en puzzelboekje bij de hand. Wie de wandelschoen past, trekke hem aan, zo ook de onderstaande groep die wij bij de bushalte tegen kwamen, zij gingen richting Jägersee.

Van wie zijn deze schoenen????

Wij besloten om toch naar de Grafenberg te gaan en richting Alpendorf te skiën. Het zicht was wisselend zodat wij uiteindelijk maar dicht bij huis bleven. De regen bleef uit en het zicht was geregeld goed. Even een pauze en daar kwamen wij  Eduard, Tiny en Adri tegen. Piet en Mirjam bleken hier ook rond te touren. Onder het genot van een kopje koffie keken we wat zich allemaal op de piste  afspeelde.

Het was vandaag “kinderdag”, dus heel veel groepen op de pistes.

Dit mooie manneke trakteerde ons spontaan op gummi beertjes die hij 1 voor 1 uit z’n zak toverde ! Na de koffie, ondanks het slechte zicht, toch maar, zo langzaam als een schildpad, naar beneden gegaan. Dat bleek zo mee te vallen, dat we dat maar een paar keer hebben gedaan, onder de vakundige begeleiding van Adri, die zich ontpopte tot een uitstekende groepsleider. Tijdens onze laatste lift naar boven kwam er zelfs nog een zonnetje heel waterig door de wolken heen!

Terug in het hotel zagen we al een viertal heren gezellig de dag doornemen onder het genot van een biertje en kopje thee. Al met al was dit weer een heerlijke dag. De wandelaars hebben een heerlijke tocht gemaakt en de groep, met de bus, heeft volop kunnen skiën vanaf Kleinarl, Flachauwinkl tot Zauchensee. Ook hier was er wat mist, sneeuw en een beetje regen.

En alsof dat nog niet genoeg was, kregen wij vandaag ook nog het “Bauernbuffet”
Morgen weer een nieuwe dag!

Rob en Saskia


Hier wird mit liebe gekocht!

Woensdag 8 maart 2018 – Damesdag

Om 9.00 uur is het een gekakel van jewelste in de skikelder. Het lijkt wel een kippenhok. De dames gaan vandaag met elkaar op pad, dus dat is een kakafonie aan geluid bij het aantrekken van de skischoenen. We hebben er zin in!

Na de groepsfoto buiten begeven we ons naar de bushalte. De skibus zit ‘afgeladen-vol’. Annelies vraagt vrijwilligers om te gaan lopen naar Grafenberg: “Niet allemaal tegelijk!” Achteraf niet nodig, want er stappen  nogal wat mensen uit, odat we met een beetje duw- en trekwerk toch allemaal in de bus passen. Dan heb ik het over 18 vrouwen, want de 19e is ontmaskerd als man. Nee Frans, ook met pruik ga je niet met ons mee. Misschien als je een rokje aangedaan had….?

Bij het bergstation van de Grafenberg Express, ontpopt zich de ware reis-/ski(bege)leider Annelies. We maken twee groepen (een snelle – en een nòg snellere groep), want met 18 vrouwen in één groep is niet te doen. Iedereen zoekt een maatje. Bij het instappen van de lift hoorde je dan ook regelmatig: “Even wachten nog…m’n maatje is er nog niet!”

We skiën en zwieren zo’n beetje alle afdalingen die er zijn richting Alpendorf. Dat halen we niet helemaal, maar we komen dichtbij. De hele week horen we al dat woensdag de slechtste dag zou worden. Gelukkig klopt daar niets van, want het zonnetje komt regelmatig door. Halverwege ergens bij het dalstation van de Buchaubahn is er een plaspauze ingelast en bekijken we de kaart om het volgende traject naar de koffie te bekijken.  Pas om 11.30 uur gunnen we ons een lekker bakkie koffie in de Grafenbergalm en daarbij ontbreekt de ‘Torte und Apfelstrudel mit Sahne oder Vanillesauce’ zeker niet.

Annelies heeft voor de lunch tafels besproken in Edelweissalm, dat ligt aan de andere kant van het dal. Om daar te komen gaan we in de G-Link, een super grote gondel, die over dat dal zweeft. Na nog een paar liften en afdalingen komen we bij EdelweissAlm, een gezellige tent, waar het bloedheet is. De open haard brandt en ook de ‘Kachelofen’ is warm. Iedereen vindt wel iets van haar gading om te eten. Met een kop koffie toe is het helemaal af. Ondertussen krijgen we een kaart met ‘tekst om over na te denken’. Er is ook tijd voor een spelletje “mini-4-op-een-rij”. De meesten willen nog wel een rondje skiën. Ted en Margreet houden het even voor gezien (verstandig besluit!). Wij gaan met de Rote 8er omhoog en halverwege de afdaling slaan we af naar EdelweissAlm om de dames weer op te halen.

Van daaruit bedwingen we skiroute en via en traject langs de weg komen we uit op de skipiste naar de Flying Mozart, waar de skihut ‘Kuhstall’ zich bevindt. En daar gaan we los!! Lekkere hos- en polonaisemuziek houdt niemand op haar stoel. De hele tent geniet mee van onze polonaise en haakt zelfs aan. Ik zie allemaal vreemden meelopen en –dansen. Blijkt ook nog dat er een groep van ònze mannen hier feest viert. En …… vreemde heren die het wagen langs ons ‘zitje’ te lopen krijgen gejoel en “Ahh” te horen.

Gezelligheid kent dus wèl tijd! De laatste bus gaat om 17.00 uur, dus haasten velen van ons naar de bus.

We hebben gelukkig tijd over om lekker te douchen en ons klaar te maken voor het meer-gangendiner van vanavond. Hulde aan Annelies die deze dag voor ons georganiseerd heeft. Dank je wel namens ons allemaal.

Met het prachtige weer is dit een dag geweest die ons nog lang zal bij blijven….


Nel